Utforska skriftspråk med rönnbär

Utforska skriftspråk med rönnbär

Utforska skriftspråk med rönnbär när hösten är här

Passa på att utforska skriftspråk med rönnbär när hösten kommer. Ett enkelt och ett lite annorlunda inslag i utforskandet av skriftspråket. Många arbetar och/eller pratar om årstider hemma, i skolan/förskolan vad passar då inte bättre att skriva med hösten. Rönnbär tillhör hösten men försvinner relativt snabbt så skynda ut och plocka massor av dessa bär.

Instruktioner för att utforska skriftspråk med rönnbär
  1. Du/ni behöver massor med rönnbär som ska torkas (ut och plocka och låt torka på en öppen yta. I påse, stängd låda med mer möglar bären).
  2. Du/ni behöver lim (flytande är bäst), pensel/spatel (om det behövs till limmet), penna, kartong eller annat material som är stabilt och tål lite väta.
  3. Klipp ut en rektangel av kartong, med fördel lite större. Skriv sedan namn stort på kartongen. Lämna lite mellanrum mellan bokstäverna då rönnbären ska klistas på linjerna.
  4. Sätt lim på linjerna  och klistra fast rönnbär (limma inte alla bokstäver på en gång. Limma vart efter så limmet inte hinner torka då det kan ta lång tid för barn att få dit rönnbären.
  5. Klart.

Använd som namnskylt, rama in eller häng upp som den är.

Utveckla gärna och använd andra slags bär eller annat som finns tillgängligt under året. Det går minst lika bra med pärlor, enbär, kottar eller annat.

mvh
Christer / utforska.se

Utforska skriftspråk med rönnbär
Utforska skriftspråk med rönnbär

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.